nieuws

Ruimtelijk professional, ben jij bezig met verweving?

Bevraging i.k.v. Green Deal Waarde(n)vol verweven

Oct
2024
VRP werkt samen met het Departement Omgeving, VLAIO, VVSG, Unizo e.a. aan de Green Deal “Waarde(n)vol verweven”, rond het verweven van economische activiteiten tot een woon-werkweefsel op goed gelegen plekken (binnen stads- en dorpskernen).

De Vlaamse Green Deals zijn overeenkomsten waarbij de ondertekenaars zich vrijwillig engageren om acties rond duurzaamheid te ondernemen. Ze verenigen verschillende actoren rond hetzelfde (milieu)thema, en bevatten zowel een gedeelde intentieverklaring als concrete acties om daarnaartoe te werken. Verweving is een veelbelovend onderwerp, omdat het de achterliggende oorzaken van een steeds groeiend ruimtebeslag kan aanpakken. Omdat functies vandaag vaak gescheiden worden, ook wanneer dat niet nodig is, is telkens nieuwe grond nodig wanneer er activiteiten bijkomen. Door goed en op de juiste plekken te verweven, kan ruimte uitgespaard worden. Om deze Green Deal “Waarde(n)vol verweven” op te stellen doen we een beroep op ons netwerk. We willen een zo volledig mogelijk beeld krijgen van wie vandaag al rond verweving werkt, en van de drempels die vandaag een sterke verwevingspraktijk belemmeren.Daarom vragen we vijf à tien minuten van uw tijd: zou u onderstaande bevraging willen invullen? Meer informatie over de Green Deal vindt u hier.

Vul hier de bevraging in

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).